fredag 31 juli 2009

Krönika i Gefle Dagblad

I dag har jag en krönika på ledarsidan i Gefle Daglbad. Den handlar om Alliansregeringens tid vid makten hittills, och vad som måste förändras för att maktövertagandet 2006 inte bara ska bli en parantes i Sveriges politiska historia.

"Om något verkligen saknas är det ett övergripande tema för regeringens reformpolitik. Många av reformerna rör liberala och borgerliga kärnfrågor, som ökad personlig frihet och mer eget ansvar. Som exemplet med sänkta skatter, vilket ökar individens makt på bekostnad av statens. Misstaget Alliansen gör är att aldrig prata om sådana reformer i frihetliga termer, utan bara i termer av fler jobb i samhället och bättre statsfinanser".

Håll utkik de två kommande helgerna för fler krönikor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

  1. Fantastisk krönika. Det är dags att regeringen börjar leva som de lär. Jag är grymt besviken på mitt eget moderparti. Ända trösten är väl att det är vi som sitter där snart, att nästa generation snart tar över, så att liberalt får vara liberalt. Ser fram emot fler krönikor.
    // Lilly Torkelsdotter, CUF Gävle

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket. Arbetet med att distansera sig från de rödgröna måste börja snart, annars är det risk att Alliansen inte vinner 2010. Jag tror särskilt den unga generationen är mottaglig för liberala värden, det gäller bara att väcka ideologin till liv igen. Skiljelinjer finns.

    Trots det man läser på insändar- och debattsidor är arbetslinjen en stor tillgång. Jag skulle gärna se att Alliansen fortsätter driva den hårt, men att kommunikationen blir bättre. Regeringen gör mycket liberalt, det gäller att stå för att det är just liberalt också.

    Tyvärr har integritetsdebatten gjort Alliansen lika angenäm som rutten fisk för en del liberala väljare. Det enda rätta vore att riva upp dessa lagar.

    SvaraRadera