lördag 1 augusti 2009

Ullevi förvandlat till en kokande kittel

U2 förvandlade under fredagskvällen ett blåsigt Ullevi till en kokande kittel. Det irländska bandet öppnade med "Breath" från nya albumet "No line on the horizon", och för att vara så färsk var publiken förvånansvärt bra med på noterna. "Get on your boots" är i mina ögon en riktigt bra livelåt, med sitt medryckande riff, den något töntiga texten till trots. När "Beautiful day" kickar igång är euforin bland publiken total.

Den spektakulära scenen, "The Claw", kom inte till sin fulla rätt för de på ståplats längst fram, men för åskådarna på sittplats måste det varit en visuell upplevelse utan dess like. Centrum av scenen är för hög för att de längst fram, särskilt på sidorna, ska få någon riktig kontakt med bandet. U2 är förvånansvärt framåtriktade - likt på en koventionell arenaspelning, trots utflykter på ramperna som omsluter innerfållan.

Men det påverkar inte helheten påfallande mycket. Megastjärnorna gör en solid spelning, fylld av energi. Låtarna sitter säkert och klassikerna "I still haven't found what I'm looking for" är den enda låt som riktigt saknas på setlistan. Gensvaret är mäktigt från Ullevis innerplan och läktare. U2 har inga problem att flörta med sin månghövdade publik. De hjälps fram av ett mycket bra ljud, något som inte alltid lyser med sin närvaro i livesammanhang.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar